dimarts, 28 d’abril del 2015

J. Ruiz . El corredor del laberint

J. Ruiz                        3rESO-D

JO RECOMANO…

El corredor del laberint

La pel.lícula de Wes Ball tracta d’un jove anomenat Thomas que desperta i, de sobte, es

troba en un ascensor i no recorda qui és. L'ascensor s'atura, les portes s'obren i una

multitud de nois el rep. Ha arribat al Clar, un lloc envoltat d'altíssims murs amb dues

portes grans que tots els matins s'obren i donen pas a un immens laberint. De nit, les

portes es tanquen i pel laberint circulen unes aterridores criatures. Tot el que passa en el

Clar segueix unes pautes: en obrir-se les portes, alguns nois surten a córrer al laberint

per buscar una sortida. Un cop al mes, l'ascensor puja amb un nou noi, mai una noia ...

fins ara. Després de l'arribada del Thomas, sona una alarma i l'ascensor porta a una altra

persona. És una noia, i en la nota que l'acompanya posa: "Ella és l'última. No arribaran

més". Les coses en el Clar comencen a canviar.

Elisenda Jiménez .Gremlins

Elisenda Jiménez                                                                                        2nESO-D


Jo recomano…
Gremlins


La pel·lícula, dirigida per Joe Dante, tracta d’un pare que intenta comprar un regal al seu fill per Nadal. Se’n va a una botiga on l'atén una senyora que li mostra moltes coses, però a ell no li agrada res. Llavors, apareix un nen i el porta a la botiga del seu avi. Allà veu el Mogwai (un gremlin). El pare li regala en Mogwai  al seu fill i li posen com a nom Gizmo. Descobreix que la criatura és molt intel·ligent i comença a estimar-lo. Tot sembla anar fins que un amic del Billy (el fill) vessa aigua sobre el Gizmo i provoca que surtin unes boles peludes del Mogwai. D'aquestes boles neixen nous Mogwai. A diferència de Gizmo, els nous Mogwais resulten ser massa agressius, especialment un a qui anomenen Stripe. Després, Stripe enganya a en Billy i comencen a fer malifetes per tota la ciutat.


Aquesta pel·lícula és bastant entretinguda i el treball artístic en la creació dels Gremlins és bastant bo per ser de l’any 1984. Va tenir set premis, a més de rebre altres cinc nominacions en diferents certàmens i categories, especialment en relació al cinema de ciència ficció i terror. 

Marc Bernal.Anem de polis

Marc Bernal                                                                                    3rESO-D



Jo recomano…

Anem de polis




Recomano aquesta pel·lícula de Luke Greenfiled  perquè és molt divertida.

Tracta sobre dos homes sense aspiracions a la vida que decideixen fer-se passar per policies sense adonar-se'n dels perills que aquesta professió comporta.

El més ximplet dels dos decideix utilitzar dues disfresses de policia que l'altre home té a l'armari per suplantar els de veritat. En veure que la gent del carrer s'ho creu, continuen amb la broma. Fins i tot, arriben a comprar equipament i un cotxe policial! Passen per alt un munt de lleis, la qual cosa suposa una dura sanció. Però, en veure's involucrats en una sèrie de fets on també la policia de veritat intervé, es posa en qüestió la seva “professionalitat".


I al final...

Irina Asoeva .Vuit cognoms bascos

Irina Asoeva                                                                                    3rESO-D





JO RECOMANO…

Vuit cognoms bascos






Rafa, es un senyor andalús que mai no ha hagut de sortir de Sevilla per aconseguir l’únic que l’importa a la vida : el fino, la gomina i les dones.

Fins que un dia tot canvia. Apareix la primera dona que es resisteix als seus encants: es diu Amaia i és basca. Amb la finalitat de retrobar-se amb ella, Rafa viatja a un poble d’Euskadi. Però Amaia no li fa gens de cas. Llavors decideix fer-se passar per basc.

Aquesta pel.lícula m’ha agradat molt perquè des que apareix la noia ell canvia.


La recomano perquè és molt divertida! 

Memona Mujahid .Els jocs de la fam

Memona Mujahid                                                                               2nESO-D
JO RECOMANO…
Els jocs de la fam

La història d’aquesta novel.la escrita per Suzanne Collins té lloc a Panem, un indret governat pel Capitoli i envoltat per 12 districtes.
El president del Capitoli es diu Snow, un home que és capaç de fer el que sigui per tenir-ho tot. En aquest país es celebren uns jocs: Els jocs de la fam. Consisteixen en escollir dos joves de diferents districtes per lluitar entre ells fins a la mort.
En aquest moment, apareix la protagonista, la Katniss Everdeen. La seva germana, la Primrose, és escollida com a representant femenina del seu districte però la Katniss, preocupada per la vida de la seva germana petita, s’ofereix com a representant. Li toca ser la companya d’en Peeta Mellark, un amic seu de la infantesa. Ells dos arriben als jocs i coneixen el seu instructor, en Haymitch Abernathy, l’únic guanyador del districte 12 fins ara. Ell els aconsella que necessiten patrocinadors per a què els ajudin quan estiguin a l’arena, el camp de batalla. Durant la història van coneixent quasi tots els representants: amb alguns fan amistat i amb altres lluiten a mort.

Finalment, només queden tres persones, la Katniss, en Peeta i en Cato, el representant masculí del districte 2. El Capitoli envia uns llops que contenen l’ADN dels caiguts en batalla. Aquests persegueixen la Katniss i en Peeta fins que troben a en Cato. Llavors, comença una batalla en la que en Cato cau i és devorat pels llops mutants, també anomenats mutos. Els últims que queden pensen que han guanyat quan el Capitoli anuncia que només pot quedar un guanyador. La Katniss comenta al seu company que no vol que ningú dels dos mori i li ofereix una baia enverinada amb la finalitat que es suïcidin. Però just abans d’empassar-se les baies els proclamen guanyadors. Surten de l’arena i es troben amb l’Haymitch que els comenta que ara són una amenaça pel Capitoli per haver-lo deixat en evidència. El llibre acaba quan la Katniss i el Peeta tornen a casa seva amb les seves famílies.         

Memona Mujahid . Caçadors d’ombres

Memona Mujahid                                                                                2nESO-B


JO RECOMANO…

Caçadors d’ombres



L’obra, escrita per la Cassandra Clare, tracta sobre la Clary Fray (Clarissa Adele Fray) una noia de 15 anys que un dia va a la discoteca de moda de la ciutat, el Pandemònium, amb el seu millor amic Simon. Allà s’interessa per un noi de cabells blaus que es va topar amb ella mentre feia cua per poder entrar. Dins la discoteca veu que el noi és perseguit per tres persones amb estranys tatuatges sobre el cos dins una habitació de neteja. La Clary, sense dubtar-ho ni un moment, també els persegueix. Llavors, dins la sala de la neteja veu una cosa horrible: el noi dels cabells blaus és assassinat allà mateix per un xicot ros amb ulls de guepard. Desprès de tot el que ha passat al Pandemònium, la noia marxa cap a casa però a partir d’aquí li passaran tota mena de coses: des de la desaparició de la seva mare, fins a la descoberta del seu passat.


A mi, sincerament, m’ha agradat molt llegir aquesta obra perquè té una història que atrapa. També perquè hi apareixen diferents éssers fantàstics.

Inés Mora .No està escrit a les estrelles

Inés Mora                                                                                                    2nESO-D

JO RECOMANO...
No està escrit a les estrelles                                            
                           
L’obra, escrita per John Green, tracta de dos adolescents. L’Hazel Grace és forçada pels seus pares a assistir a un grup d’ajuda degut al seu càncer tiroïdal diagnosticat als tretze anys. Allà coneix l’Augustus Waters, un ex-jugador de bàsquet que va perdre la seva cama degut a un osteosarcoma.
Els nostres protagonistes no deixen que aquesta malaltia sigui la seva vida. Junts decideixen arriscar-ho tot per viatjar fins a Amsterdam i conèixer el seu escriptor preferit, en Peter Van Houten. S’encarreguen d’aprofitar el que tenen en aquell moment, per molt insignificant que sigui, i aprenen que el més important no és el destí, sinó el recorregut i les persones amb qui el comparteixes.

Aquest llibre és fascinant, sobretot per la quantitat de coses que s’aprenen al llarg de la història i pel seu realisme.